Obiad na lato.

Na letnie upały posiłek musi być lekki i smaczny.

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • * 5 steków z łososia
  • * 0,5 kg brokułów
  • * 0,5 kg kalafiora
  • * 5 łyżek kukurydzy konserwowej
  • * 1/2 pęczka koperku
  • * 2 gałązki natki pietruszki
  • * sok z 1 cytryny
  • * sos czosnkowy (ja użyłam własnej roboty- jest w moich przepisach)
  • * ryż na sypko -ilość wg. apetytu
  • * 2 łyżki mąki
  • * olej
  • * sól,pieprz

Przygotowanie

  1. Steki z łososia oczyścić, wypłukać, posolić lekko i opieprzyć. Ułożyć w pojemniku, polać sokiem z cytryny, położyć na wierzchu po 2-3 gałązki natki pietruszki i koperku, skropić olejem. Wstawić na ok. 2 godz do lodówki.
  2. Brokuły i kalafior oczyścić i obgotować oddzielnie w osolonym wrzątku na półtwardo. Osączyć.
  3. Rybę osączyć, oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron. Podawać z ryżem na sypko i brokułami z kalafiorem - polanymi sosem czosnkowym. Całość posypać koperkiem i kukurydzą konserwową.
ryby warzywa obiad wegetariańska łosoś na lato
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze