Łosoś pieczony w papilotach z warzywami

Łosoś pieczony w papilotach z warzywami to szybkie i łatwe danie bezglutenowe. Idealne na obiad lub kolacje. Wypróbuj łososia pieczonego w papilotach z warzywami.

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 400 g miąższu dyni piżmowej, pokrojonego w cienkie plastry
  • 100 g szpinaku baby, oczyszczonego
  • 4 filety (po 150 g) z łososia, bez skóry
  • strąk papryki ramiro (słodkiej), bez pestek, pokrojony w krążki
  • 300 g pomidorków koktajlowych, przeciętych na połówki
  • pęczek zielonych szparagów
  • 2 łyżki oliwy
  • do smaku: suszony tymianek, sól, pieprz
  • do podania: cytryna

Przygotowanie

  1. Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180°C. Przygotowujemy 4 spore kawałki papieru do pieczenia. Na każdym kładziemy po kilka plasterków dyni, listków szpinaku i kawałek ryby, obok – po trochu papryki i pomidorków, na wierzchu szparagi. Skrapiamy wszystko oliwą i sokiem z cytryny, oprószamy tymiankiem, solą i pieprzem. Zawijamy jak cukierek i kładziemy na blasze. Pieczemy ok. 20 min. Podajemy z pozostałą cytryną.
  2. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 7/2018.

Wskazówki

Zobacz: sałatka z fasolą i twarogiem
 

dynia łosoś
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze