Łosoś pieczony w papilotach z warzywami

Łosoś pieczony w papilotach z warzywami to szybkie i łatwe danie bezglutenowe. Idealne na obiad lub kolacje. Wypróbuj łososia pieczonego w papilotach z warzywami.

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 175 głosów)

Składniki:

  • 400 g miąższu dyni piżmowej, pokrojonego w cienkie plastry
  • 100 g szpinaku baby, oczyszczonego
  • 4 filety (po 150 g) z łososia, bez skóry
  • strąk papryki ramiro (słodkiej), bez pestek, pokrojony w krążki
  • 300 g pomidorków koktajlowych, przeciętych na połówki
  • pęczek zielonych szparagów
  • 2 łyżki oliwy
  • do smaku: suszony tymianek, sól, pieprz
  • do podania: cytryna

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180°C. Przygotowujemy 4 spore kawałki papieru do pieczenia. Na każdym kładziemy po kilka plasterków dyni, listków szpinaku i kawałek ryby, obok – po trochu papryki i pomidorków, na wierzchu szparagi. Skrapiamy wszystko oliwą i sokiem z cytryny, oprószamy tymiankiem, solą i pieprzem. Zawijamy jak cukierek i kładziemy na blasze. Pieczemy ok. 20 min. Podajemy z pozostałą cytryną.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 7/2018.

Porady

Zobacz: sałatka z fasolą i twarogiem
 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy