Kurkowa z podgrzybkami

Przygotowanie: 25 minut Gotowanie: 15 minut Porcja: 250 kcal Składniki na 4 porcje

Zupyzupa grzybowa

Czas przygotowania:
25 min.
Kalorie:
250.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.58 z 178 głosów)

Składniki:

  • 30 dag kurek
  • garść podgrzybków
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 pomidory
  • cebula
  • 6 ziemniaków
  • marchewka
  • 1 i 1/2 l bulionu warzywnego
  • 3 łyżki śmietany
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Grzyby oczyścić, pokroić. Obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą, obrać i pokroić. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pomidory, dusić 10 min. Zabielić śmietaną, wymieszać.
  • Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć, pokroić. Bulion zagotować, wrzucić ziemniaki, marchewkę i grzyby, gotować ok. 15 min. Dodać cebulę z pomidorami, zagotować. Doprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną natką.

Kalorie: 250.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy