Zupa pieczarkowa...

Smaczna , pożywna zupa obiadowa i nie tylko...

dania mięsne

Czas przygotowania:
180 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 188 głosów)

Składniki:

  • Składniki:
  • udka z kurczaka
  • około 600 gram pieczarek
  • kilka ziemniaków
  • 1 spora marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • Kucharek lub vegeta
  • 2 listki laurowe
  • 2 kostki rosołowa najlepiej grzybowe
  • 1 kubeczek śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
  • ewentualnie natka pietruszki lub koperek

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Udka z kurczaka dokładnie umyć. Wszystkie warzywa oczyścić ,umyć i pokroić na mniejsze kawałki .Udka ,warzywa, ziele angielski, listki laurowe przełożyć do garnka dodać wodę i ugotować wywar. Ziemniaki oczyścić i umyć, pokroić w mała kostkę. Pieczarki również oczyścić i pokroić w plasterki lub kostkę jak kto woli. Do gotującego wywaru z kurczaka i warzyw dodać kostkę rosołowa, dodać do zupy ziemniaki i gotować około 10 min po czym dodać pieczarki i gotować do momentu kiedy ziemniaki będą miękkie .Śmietanę rozprowadzić z gorącą zupa (wtedy nie powinna się zwarzyć ) Doprawić zupe do smaku sola pieprzem vegeta jak kto woli i zaciągnąć mąką ,przegotować . Zupę zaprawić śmietaną, ale juz jej nie gotować . Można posypać natka pietruszki lub koperkiem.
  • Smacznego !!!!!!!!!!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy