Kotlety z jajek.

Kotlety a'la ben-ka

Przekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.44 z 199 głosów)

Składniki:

  • 9 jajek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka kopiasta bułki tartej
  • 1 łyzka natki pietruszki
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • olej

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 8 jajek ugotować na twardo.
  • Cebulę obrać i drobno posiekać - smażyć na łyzce tłuszczu ale nie przypiekać.
  • Ugotowane jajka obrać, przepuścic przez praskę,dodać cebulę,natkę,wybić surowe jajko ,bułkę tartą i doprawić do smaku solą,pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej /ok,1/4 łyżeczki/.
  • Formowac kotlety,obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrznej patelni z obu stron.
  • Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy