Kotlety z jajek.

Kotlety a'la ben-ka

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 9 jajek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka kopiasta bułki tartej
  • 1 łyzka natki pietruszki
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie

  1. 8 jajek ugotować na twardo.
  2. Cebulę obrać i drobno posiekać - smażyć na łyzce tłuszczu ale nie przypiekać.
  3. Ugotowane jajka obrać, przepuścic przez praskę,dodać cebulę,natkę,wybić surowe jajko ,bułkę tartą i doprawić do smaku solą,pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej /ok,1/4 łyżeczki/.
  4. Formowac kotlety,obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrznej patelni z obu stron.
  5. Smacznego!
jajka obiad przekąska kolacja wegetariańska natka pietruszki bułka tarta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze