kotlety z białej kapusty.

coś innego z kapusty.

Przekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 205 głosów)

Składniki:

  • 1/2 główka białej kapusty
  • jajko
  • bułka tarta
  • 4 pieczarki
  • sól, pieprz czarny i ziołowy
  • cebula
  • tłuszcz do smażenia
  • 1/2 kajzerki

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • kapustę pokroić,wrzucić kostkę bulionową i gotować 30 minut,po ugotowaniu przełożyć na sito i osączyć kiedy ostygnie wycisnąć z pozostałej wody.
  • cebulkę podsmażyć dodać pokrojone pieczarki,smażyć aż wyparuje sos.
  • kapustę można jeszcze posiekać jeśli jest zbyt gruba,dodajemy pieczarki,sól,pieprze,namoczoną kajzerkę i porządnie odciśniętą, ,jajko i mieszamy
  • formujemy kotlety obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy