Kokosanki Cioci Reni

super ciacha do kawy!

dodany przez: Aida aida

biszkopt Desery kokosanki polewa czekoladowa

Czas przygotowania:
48godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.57 z 155 głosów)


Składniki:

  • 3 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 kostki margaryny
  • 9 łyżek mleka
  • ok. 1,5 szklanki cukru
  • 4 łyżeczki kakao
  • 1 szklanka wody
  • ok. 1,5-2 szklanki cukru
  • 300-400 g wiórek kokosowych
  • ok 1 łyżeczki rumu
  • zapach rumowy

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej.
  • Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i dodać na końcu. Wyłożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy, wyrównać i piec ok 30 minut w 180 stopniach.
  • Na drugi dzień ew jak ciasto wystygnie całkowicie, wykonać polewę czekoladową.
  • Kakao, cukier i wodę zagotować. Dodać rum i zapach. Wymieszać. Ostudzić.
  • Ciasto pokroić w kostkę. Wkładać kostki do polwy a nastepnie obtaczać w wiórkach kokosowych.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy