JAJA"STULETNIE"

Fajnie wyglądają i ostro smakują-doskonałe do kieliszeczka czegoś mocniejszego

Dodany przez:

JAJA"STULETNIE"

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 10 jajek
  • 2 łyżki czarnej liściastej herbaty
  • łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka anyżku
  • 2 kostki maggi(ewentualnie 3-5 łyżek przyprawy maggi w płynie lub jeszcze lepiej-oryginalnego sosu sojowego
  • ziele angielskie
  • kilka ziaren kolendry

Przygotowanie

  1. Jajka zalać zimną woda,doprowadzić do wrzenia i gotować 15 minutek.Trzonkiem noża lekko nadtłuc skorupki,ale ich nie obierać.Do wody dodać przyprawy i jajka w skorupkach,tak aby woda przykrywała jajka i gotować na maleńkim ogniu przez godzinę,a następnie pozostawić jajka w roztworze na co najmniej 8 godzin(najlepiej na cała noc).Obrać,pokroić na ćwiartki i podawać przybrane zieleniną-
przyprawy przekąska jaja
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze