JAJA"STULETNIE"

Fajnie wyglądają i ostro smakują-doskonałe do kieliszeczka czegoś mocniejszego

Przekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 186 głosów)

Składniki:

  • 10 jajek
  • 2 łyżki czarnej liściastej herbaty
  • łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka anyżku
  • 2 kostki maggi(ewentualnie 3-5 łyżek przyprawy maggi w płynie lub jeszcze lepiej-oryginalnego sosu sojowego
  • ziele angielskie
  • kilka ziaren kolendry

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka zalać zimną woda,doprowadzić do wrzenia i gotować 15 minutek.Trzonkiem noża lekko nadtłuc skorupki,ale ich nie obierać.Do wody dodać przyprawy i jajka w skorupkach,tak aby woda przykrywała jajka i gotować na maleńkim ogniu przez godzinę,a następnie pozostawić jajka w roztworze na co najmniej 8 godzin(najlepiej na cała noc).Obrać,pokroić na ćwiartki i podawać przybrane zieleniną-

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy