Kanie marynowane

w sezonie wszystkie chwyty dozwolone...

SałatkiPrzetworyPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.26 z 232 głosów)

Składniki:

  • kanie - grzyby
  • ocet
  • cukier
  • sól
  • ziele angielskie
  • listek laurowy

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Kanie przebieramy, myjemy, przekrawamy na połówki lub jak duże na niejsze części. Wrzucamy na gotującą osoloną wodę i gotujemy 10 minut. Odcedzamy, wkładamy do słoika i gotujemy zalewę octową wedle uznania. Ja robię z 2 szklanek wody, 1 octu, 1 łyżka soli i 2 cukru. Zalewamy kanie gotującą zalewą i przekręcamy słoik do góry dnem.

Porady

Zobacz też: kania - przepis na obiad

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy