Kanie marynowane

w sezonie wszystkie chwyty dozwolone...

dodany przez: katarynka439

sałatki przetwory przekąski

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.23 z 248 głosów)

Składniki:

  • kanie - grzyby
  • ocet
  • cukier
  • sól
  • ziele angielskie
  • listek laurowy

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kanie marynowane - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kanie przebieramy, myjemy, przekrawamy na połówki lub jak duże na niejsze części. Wrzucamy na gotującą osoloną wodę i gotujemy 10 minut. Odcedzamy, wkładamy do słoika i gotujemy zalewę octową wedle uznania. Ja robię z 2 szklanek wody, 1 octu, 1 łyżka soli i 2 cukru. Zalewamy kanie gotującą zalewą i przekręcamy słoik do góry dnem.

Porady

Zobacz też: kania - przepis na obiad


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: