Wegański sos tatarski

Przepis na wegański sos tatarski to doskonały pomysł na dodatek do słonych przekąsek. Ta roślinna wersja tradycyjnego dania jest prosta w przygotowaniu i o wiele zdrowsza!

Ocena:

(średnia 4.57 z 195 głosów)

Składniki:

  • 150 g ugotowanej (wręcz rozgotowanej) kaszy jaglanej
    100 g korniszonów
    100 g marynowanych grzybów
    opcjonalnie: 50 g kaparów
    3/4 szklanki oleju rzepakowego
    2 łyżeczki musztardy (łagodnego rodzaju)
    2 łyżki octu winnego
    1 łyżka syropu z agawy
    sól

  • pieprz

Okazje:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Wszystkie składniki prócz pikli i blendujemy na gładką masę. Na końcu

  • ciągle blendując
  • cienkim strumieniem dolewamy olej. Następnie kroimy korniszony
  • grzyby i kapary w kostkę i mieszamy z wegańskim majonezem.

    Wegański sos tatarski to idealny dodatek do słonych przekąsek. Sprawdzi się zarówno jako dodatek do ciepłych dań

  • kanapek lub tartinek.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy