Fasolka szparagowa z boczkiem i czosnkiem

Bardzo smaczne i proste danie:)

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 184 głosów)

Składniki:

  • 1 kg fasolki szparagowej żółtej lub zielonej
  • 30 dkg chudego wędzonego parzonego boczku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka czubata masła roślinnego
  • 1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 2 czubate łyżki bułki tartej
  • sól

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Z fasolki ściąć końce,umyć,zalać wodą ugotować w osolonej wodzie. Masło rozgrzać na patelni,dodać pokrojony w kostkę boczek,zesmażyć.
  • Gdy boczek jest gotowy,wrzucić zmiażdżony ząbek czosnku,chwileczkę zeszklić,wsypać na patelnię z boczkiem bułkę tartą wymieszaną z pieprzem ziołowym i lekko zrumienić.
  • Polać ugotowaną fasolkę.
  • Smacznego:)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy