Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa na zimę

Przetwory

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.38 z 207 głosów)

Składniki:

  • 2 kg fasolki
  • 4 szklanki wody
  • 1 litr wody
  • 4 dag soli
  • 2-3 dag cukru
  • 2g kwasku cytrynowego

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Fasolkę umyć, odciąć konce, wrzucić do osolonej wody, gotować 2-4 minuty, odcedzić.
  • Z wody, soli, cukru i kwasku ugotować zalewę. Fasolkę układać w słoikach i zalac wrzacą zalewą. Słoiki od razu zamykac i pasteryzować w temp. 95 stopni przez 90 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy