Fasolka szparagowa polana bułką tartą

Proste, a tak dobre danie. Fasolka szparagowa polana bułka tartą uda się naprawdę każdemu. I przypomni wakacje spędzone na wsi, pyszne lato pełne obiadów z sezonowych składników.

Dodany przez:

FASOLKA SZPARAGOWA POLANA BUŁKĄ TARTĄ

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 4.29 z 70 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • fasolka szparagowa świeża - zielona lub żółta - 0,5 kg
  • bułka tarta -1/2 szklanki
  • 1/2 kostki masła - 125 g
  • sól - do gotowania fasoli, a potem do smaku

Przygotowanie

  1. Fasolkę szparagową umyć, obciąć końcówki z obu stron i gotować do miękkości (15 minut) w osolonej wodzie.
  2. W tym czasie zrobić omastę , tj.: roztopić na wolnym ogniu w rondlu 1/2 kostki masła i dodać do niej 1/2 szklanki bułki tartej i zrumienić.
  3. Po ugotowaniu, odcedzić fasolę szparagową i polać zrobioną ciepłą omastą, czyli bułką tartą z masełkiem.
warzywa obiad przekąska kolacja wegetariańska dla dzieci fasolka szparagowa bułka tarta tłuszcz
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze