FASOLKA SZPARAGOWA POD POSYPKĄ

Można ją podać do obiadu ,jako uzupełnienie drugiego dania,lub solo zhrupać.

Dodany przez:

FASOLKA SZPARAGOWA POD POSYPKĄ

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
100 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 1/2kg fasolki szparagowej młodej żółtej
  • sól-do smaku
  • 1 łyżka masła
  • 1łyżeczka bułki tartej

Przygotowanie

  1. Oczyszczamy fasolkę z ogonków.Gotujemy w osolonej wodzie.
  2. Posypka:
  3. Masło i bułkę podsmażamy na złoty kolor(nie przypalić ,będzie gożka!)
  4. Fasolkę odcedzamy i posypujemy posypką.
warzywa obiad przekąska fasolka szparagowa masło bułka tarta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze