Fantazja słonecznikowa

słonecznik

CiastaDeseryPlacki

Czas przygotowania:
60 min.
Ocena:

(średnia 4.49 z 196 głosów)

Składniki:

  • - biszkopt z 4 jaj ciemny lub jasny
  • - 1/4 kostki margaryny
  • - 4 łyżki cukru pudru
  • - 4 łyżki mleka
  • - 25 dag słonecznika
  • to zagotować i wylać na blachę, wsypać słonecznik, piec w piekarniku 0,5 godz w temp.180 lub na termoobiegu w temp 150. Gorące wysypać na papier i pokruszyć
  • - 1 kostka margaryny
  • - 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego ugotowanego - (takie można kupić karmelowe, toffi, kakaowe)
  • - 0,5-1 łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Margarynę utrzeć, dodać mleko i pokruszony słonecznik. Masę wyłożyć na biszkopt. Ubić 0.5 litra śmietany kremówki z 1 łyżką cukru pudru i dodać 1 łyżkę żelatyny (rozpuszczonej w 1/4 szklance wody). Śmietanę wyłożyć na masę i potrzeć czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy