CIASTO IZAURA

PYSZNY,PUSZYSTY.WYSMIENITY DO KAWKI.

DeseryPrzekąski

Czas przygotowania:
45 min.
Kalorie:
300.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.49 z 150 głosów)

Składniki:

  • IZAURA
  • Ciasto ciemne:
  • -3/4 kost.margaryny
  • -1 szkl.cukru
  • -1 cuk. wanil.
  • -2,5lyz. kakao
  • -0,5szkl. wody
  • -0,5 szkl. maki ziem.
  • -4 jajka
  • -1,5 szkl. maki
  • -2 lyz. pr. do piecz.
  • SER:
  • -0,70kG. sera
  • -4-5 jaj
  • -1 szkl. cukru
  • -0,5 kost. margaryny
  • -1 budyn smietankowy
  • -1 lyz. pr. do piecz.
  • -1 cuk waniliowy

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • IZAURA
  • Ciasto ciemne
  • .
  • Wode,margaryne,cukry,kakao wlozyc do garnka i gotowac okolo 10 min.pozniej mase wystudzic i odlac troszke do szklanki na polewe.Do reszty masy dodac zoltka i obie przesiane maki z proszkiem do pieczenia,wymieszac.Ubic piane z bialek i tez polaczyc z ciastem
  • .
  • SER:
  • Przekrecic ser dwukrotnie,dodac zoltka,cukier,budyn,margaryne,proszek caly czas ucierajac.Na koniec dodac ubita piane z bialek i dokladnie wymieszac.
  • Wylozyc na blaszke 3/4 ciasta ciemnego, na to lyzka klasc ser zaczynajac od brzegu blaszki raz przy razie.Na ser wylozyc rowniez lyzka reszte ciasta.Piec 45-50 min.
  • Rozpuscic pol czekolady i polaczyc z polewa ze szlanki,posmarowac ciasto i posypac wiorkami kokosowymi lub płatkami migdałów.

Kalorie: 300.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy