Domowa tortilla

Domowa tortilla

tortilleNaleśnikiPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 176 głosów)

Składniki:

  • Naleśniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • sól
  • Farsz:
  • 50 dag piersi z kurczaka
  • warzywna mieszanka chińska (ja kupuję mieszankę w Biedronce)
  • fix do potraw chińskich Knorr
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1. Składniki na naleśniki wymieszać. Upiec naleśniki na dużej patelni.
  • 2. Krczaka drobno pokroić, przyprawić według uznania. Odstawić do lodówki, żeby mięso przeszło przyprawami.
  • 3. Warzywa usmażyć. Przyprawić.
  • 4. Mięso usmażyć.
  • 5. Mięso i warzywa połączyć, zrobić fix według przepisu na opakowaniu, wlać do warzyw i mięsa, smażyć, aż sos zgęstnieje.
  • 6. Piekarnik nagrzać.
  • 7. Na naleśniki nakładać farsz, zwinąć w rulon. Z jednej strony podwinąć naleśniki. Owinąć częściowo w folię aluminiową. Wstawić do gorącego piekarnika na 10 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy