Domowa tortilla

Domowa tortilla

Dodany przez:

Domowa tortilla

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • Naleśniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • sól
  • Farsz:
  • 50 dag piersi z kurczaka
  • warzywna mieszanka chińska (ja kupuję mieszankę w Biedronce)
  • fix do potraw chińskich Knorr
  • przyprawy

Przygotowanie

  1. 1. Składniki na naleśniki wymieszać. Upiec naleśniki na dużej patelni.
  2. 2. Krczaka drobno pokroić, przyprawić według uznania. Odstawić do lodówki, żeby mięso przeszło przyprawami.
  3. 3. Warzywa usmażyć. Przyprawić.
  4. 4. Mięso usmażyć.
  5. 5. Mięso i warzywa połączyć, zrobić fix według przepisu na opakowaniu, wlać do warzyw i mięsa, smażyć, aż sos zgęstnieje.
  6. 6. Piekarnik nagrzać.
  7. 7. Na naleśniki nakładać farsz, zwinąć w rulon. Z jednej strony podwinąć naleśniki. Owinąć częściowo w folię aluminiową. Wstawić do gorącego piekarnika na 10 minut.
przekąska kolacja naleśniki tortilla
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze