Buraczki z kapustą

smaczna sałatka do obiadu...

Dodany przez:

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.25 z 4 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1 kg buraków czerwonych
  • 1 kg kapusty białej
  • 30 dag cebuli
  • zalewa:
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 płaskie łyżki soli

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować i namoczyć na 1 godzinę w zimnej wodzie. Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę też poszatkować. Kapustę dobrze odsączyć z wody, wszystko wymieszać i nałożyć do słoików. Zagotować zalewę i zalać słoiki. Pasteryzować 20 minut.
Śniadanie przetwory warzywa obiad sałatka przekąska kolacja wegetariańska kapusta cebula buraczki czrwone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze