Pulpeciki z indyka

Smaczne pulpety z indyka.

dania mięsnepulpety

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.13 z 208 głosów)

Składniki:

  • mielone mięso z indyka 1/2 kg
  • bułka tarta 4 łyżki
  • cebula 1 szt
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • mąka ziemniaczana
  • woda 1/2 litra
  • przyprawa do drobiu
  • listek laurowy
  • jajko

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso mielone z indyka przełożyć do miseczki, wbić jajko. Cebule pokroić bardzo drobniutko, podsmażyć na odrobinie oleju, wlać do mięsa. Dodać bułkę tartą, sól, pieprz, wyrobić. Wlać wodę do rondla, dodać trochę przyprawy do drobiu, listek i ziele, zagotować. Formować małe klopsiki, panierować w mące ziemniaczanej wrzucać do gotującego wywaru. Gotować na małym ogniu,około 15 min. Można jeszcze zagęścić sos trochę mąką. Doprawić do smaku.
  • Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy