Kapusta biala duszona

Swietna potrawa jako głowne danie a także znakomity dodatek do obiadu.

dodany przez: eliza18

sałatki przekąski

Czas przygotowania:
45min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.36 z 181 głosów)

Składniki:

  • Składniki:
  • · Główka kapusty (1,5 kg)
  • · 3 cebule
  • · 25 dag boczku
  • · 20 dag kiełbasy wiejskiej
  • · 3 łyżki oleju
  • · 2 łyżki octu winnego
  • · koper, bazylia ( żywa bądź suszona)
  • · kminek
  • · sól
  • · pieprz

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

  • duszenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Kapusta biala duszona - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wykonanie:
  • Kapustę, oczyścić z zewnętrznych liści, poszatkować i włożyć na 15 min do wrzątku, osączyć. Rozgrzać olej, zrumienić na nim drobno posiekaną cebulę, oraz pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę. Wszystko dokładnie obsmażyć.
  • Następnie dodać do odsączonej kapusty usmażoną cebulę, i mięso. Wymieszać i dodać ocet winny, olej, posiekaną bazylię , koper, kminek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać schłodzoną do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy