Kapusta biala duszona

Swietna potrawa jako głowne danie a także znakomity dodatek do obiadu.

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.37 z 176 głosów)

Składniki:

  • Składniki:
  • · Główka kapusty (1,5 kg)
  • · 3 cebule
  • · 25 dag boczku
  • · 20 dag kiełbasy wiejskiej
  • · 3 łyżki oleju
  • · 2 łyżki octu winnego
  • · koper, bazylia ( żywa bądź suszona)
  • · kminek
  • · sól
  • · pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Wykonanie:
  • Kapustę, oczyścić z zewnętrznych liści, poszatkować i włożyć na 15 min do wrzątku, osączyć. Rozgrzać olej, zrumienić na nim drobno posiekaną cebulę, oraz pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę. Wszystko dokładnie obsmażyć.
  • Następnie dodać do odsączonej kapusty usmażoną cebulę, i mięso. Wymieszać i dodać ocet winny, olej, posiekaną bazylię , koper, kminek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać schłodzoną do obiadu.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy