REKLAMA

Czerwona kapusta z żurawiną

Dodatki do mięsa z gęsi - Czerwona kapusta z żurawiną

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

Sałatki

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 147 głosów)


Składniki:

  • 70 dag czerwonej kapusty
  • tłuszcz gęsi do smażenia
  • 2 posiekane i zrumienione cebule
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki żurawiny ze słoika
  • tymianek
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Dodatki do mięsa z gęsi - Czerwona kapusta z żurawiną
  • Kapustę szatkujemy i podsmażamy na chrupiąco na tłuszczu gęsim. Dodajemy cebule
  • miód
  • smażymy ok. 5 min. Dokładamy żurawinę
  • tymianek
  • sól
  • pieprz i zmiażdżony czosnek. Chwilę trzymamy na ogniu. Kapusta powinna być chrupiąca
  • słodkawa. Podajemy na gorąco.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy