BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI

Brownie z czerwonej fasoli i bananem z małą ilością cukru. Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu

Dodany przez:

BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI

Ciasta czekoladowe

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 banany
  • 6 jajek
  • 3 łyżki kakao
  • 4 łyżki mąki ryżowej
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej
  • ¼ szklanki mleka
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady

Przygotowanie

  1. Fasolę wsypujemy do durszlaka i dokładnie ją przemywamy. Następnie fasolę i banany przekładamy do miski i blendujemy na gładką masę. Do masy dodajemy oddzielone od białek żółtka, kakao, mąkę ryżową, miód, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Czekoladę ścieramy na średnim oczku tarki i dodajemy do masy.
  2. Oddzielone białka miksujemy na sztywną pianę i dodajemy do masy fasolowej. Mieszamy delikatnie drewnianą łyżką aby wszystko się dokładnie połączyło.
  3. Blachę o wymiarach 23×28 wykładamy papierem do pieczenia. Gotową masę na ciasto przekładamy na blachę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 60 minut w 180 stopniach.
  4. Polewa Mleko wlewamy do garnka i podgrzewamy, gdy będzie już ciepłe ustawiamy mały ogień i dodajemy 2 tabliczki czekolady, cały czas mieszamy. Jeśli widzimy już gładką konsystencję, naszą polewę możemy rozprowadzić po cieście.

Wskazówki

Polewę przygotowujemy, jak ciasto będzie już upieczone

czekolada jajka brownie banany czerwona fasola
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy