Brownie z czerwonej fasoli

Brownie z czerwonej fasoli i bananem z małą ilością cukru. Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu

dodany przez: 4 Strony Kuchni

ciasto czekoladowe brownie

Czas przygotowania:
1godz. 20min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 151 głosów)


Składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 banany
  • 6 jajek
  • 3 łyżki kakao
  • 4 łyżki mąki ryżowej
  • 4 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 tabliczka czekolady gorzkiej
  • ¼ szklanki mleka
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Fasolę wsypujemy do durszlaka i dokładnie ją przemywamy. Następnie fasolę i banany przekładamy do miski i blendujemy na gładką masę. Do masy dodajemy oddzielone od białek żółtka, kakao, mąkę ryżową, miód, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Czekoladę ścieramy na średnim oczku tarki i dodajemy do masy.
  • Oddzielone białka miksujemy na sztywną pianę i dodajemy do masy fasolowej. Mieszamy delikatnie drewnianą łyżką aby wszystko się dokładnie połączyło.
  • Blachę o wymiarach 23×28 wykładamy papierem do pieczenia. Gotową masę na ciasto przekładamy na blachę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 60 minut w 180 stopniach.
  • PolewaMleko wlewamy do garnka i podgrzewamy, gdy będzie już ciepłe ustawiamy mały ogień i dodajemy 2 tabliczki czekolady, cały czas mieszamy. Jeśli widzimy już gładką konsystencję, naszą polewę możemy rozprowadzić po cieście.

Porady

Polewę przygotowujemy, jak ciasto będzie już upieczone

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy