Barszcz ukraiński

Pyszna odmiana barszczu

Dodany przez:

Barszcz ukraiński

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 4 głosów)

Składniki

  • 3 skrzydełka z kurczaka
  • śmietana 18%,
  • Garść fasolki szparagowej,
  • garść wiśni,
  • 0,5 puszki fasoli konserwowej
  • 3 duże ziemniaki,
  • 1 mała pietruszka,
  • kawałek selera,
  • biała część pora,
  • kawałek włoskiej kapusty,
  • 4 średnie buraki,
  • natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Mięso włożyć do wody i zagotować. Odszumować. Buraki, marchewkę, pietruszkę i seler starkować na jarzynowej tarce.Kapustę i pora pokroić w paseczki.Z fasolki szparagowej odciąć końcówki i pokroić na mniejsze części.Ziemniaki pokroić w kostkę.Fasolę odsączyć z zalewy i opłukać.Wszystko oprócz ziemniaków i fasoli włożyć do mięsa i gotować do miękkości. Dodać ziemniaki, a kiedy będą miękkie wsypać wiśnie i fasolę. Chwilę pogotować i zaprawić śmietną. Dodać natkę. SMACZNEGO!
obiad barszcz zupa buraki fasola
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze