Zupa ziemniaczana

Porcja: 360 kalorii Przygotowanie: 40 minut Gotowanie: 1 godzina 20 minut

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
40 min.
Kalorie:
360.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.38 z 163 głosów)

Składniki:

  • wędzona kość lub wędzone żeberka (60 dag)
  • włoszczyzna
  • 5-6 ziemniaków
  • garść suszonych grzybów
  • puszka zielonego groszku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz ziołowy, ziele angielskie
  • śmietana do dekoracji

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Kroki wykonania:

  • Ugotować 1 i 1/2 l wywaru na kości lub żeberkach. Do garnka z wywarem wrzucić obrane ziemniaki i czosnek, umytą i oczyszczoną włoszczyznę oraz suszone grzyby.
  • Przyprawić solą, szczyptą pieprzu ziołowego, zielem angielskim. Gotować do miękkości.
  • Grzyby i wszystkie warzywa wyjąć z wywaru. Grzyby pokroić w paseczki, marchew w talarki, ziemniaki zmiksować. Wywar przecedzić.
  • Wszystkie składniki (oprócz reszty włoszczyzny) ponownie dodać do wywaru.
  • Żeberka lub kość obrać

Kalorie: 360.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy