Zupa jagodowa

Deser czy obiad? Zupa jagodowa smakuje przepysznie! Nie zapomnijmy o dodatkach - zupa jagodowa najlepiej smakuje z makaronem i kleksami ze śmietanki.

ZupyDesery

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
250.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 9 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 194 głosów)

Składniki:

  • 30 dag mrożonych jagód
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • cukier waniliowy
  • sok z 1 cytryny
  • 1/2 szklanki śmietany
  • makaron (najlepiej muszelki)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Do garnka wlej 2,5 litra wody, posól i zagotuj. Włóż zamrożone jagody i gotuj przez 5 minut. Następnie dodaj cukier, cukier waniliowy oraz sok z cytryny. Gotuj przez 4 minuty. Do kubka wlej 1/4 wody oraz dwa rodzaje mąki i dokładnie wymieszaj tak, aby nie powstały grudki. Wlej do zupy i zamieszaj. Gotuj przez 5 minut i wyłącz. Na końcu dodaj zahartowaną śmietanę oraz ugotowany makaron.
  • Zupa jagodowa będzie pięknie prezentować się udekorowana i podana ze śmietanką kremówką.

Kalorie: 250.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy