Wegańskie lody czekoladowe z orzechami

Jak zrobić lody domowe i w dodatku wegańskie? Kinga Paruzel w książce "Fit słodkości Naturalnie słodkie i zdrowe" ma na to odpowiedź i przepis na wegańskie lody czekoladowe z orzechami. Pyszne!

lody domowe

Ocena:

(średnia 4.44 z 156 głosów)

Składniki:

  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 szklanka mleka migdałowego
  • 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • 3/4 szklanki kakao
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1,4 szklanki syropu z agawy
  • 2 garście orzechów pekan

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Wszystkie składniki
  • oprócz orzechów
  • zmiksuj
  • aż masa będzie gładka i kremowa.
  • Wlej do maszyny do lodów lub przelej do pojemnika
  • wymieszaj z podprażonymi
  • posiekanymi orzechami i zamroź.
  • Wyjmij z zamrażarki na ok. 10 min przed podaniem
  • aby łatwiej je nakładać.

Porady

Kup książkę  "Fit słodkości Naturalnie słodkie i zdrowe" w specjalnej cenie na www.kultowy.pl

Zobacz też przepis na: ekspresowy wegański twarożek ze słonecznika

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy