Wegańskie lody z kaszy jaglanej

Lody z kaszy jaglanej są całkowicie roślinne i bezglutenowe. Pyszne i orzeźwiające stanowią zdrowy deser.

Ocena:

(średnia 4.56 z 148 głosów)

Składniki:

  • 200 g kaszy jaglanej ugotowanej w mleku roślinnym
    200 g mleka kokosowego
    3 łyżki cukru trzcinowego
    50 g wiórków kokosowych
    200 g drylowanych wiśni

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Mieszamy kaszę jaglaną

  • mleko i cukier. Blendujemy je na gładki krem. Nakładamy do foremek naprzemiennie krem z kaszy i wiśnie. Mrozimy min. 4 godziny.

     

Porady

Zobacz też przepis na: Lody z pieczonych buraków i truskawek z ricottą

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy