Trufel

Jest pyszny i szybko się go robi.

Dodany przez:

Trufel

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
30 porcji
Ocena:

(średnia 4.25 z 4 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • Masa
  • 30 dag trufli w cukierkach
  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki cukru
  • 3 żółtka
  • 1 i pół kostki margaryny [1,5]

Przygotowanie

  1. Upiec jasny i ciemny biszkopt, 1 biszkopt  z 4 jajek i 2-gi też z 4 jajek.
  2. Wymiary blachy do tego ciasta : 23x34
  3. Przygotowanie masy:
  4. Trufle rozpuścić w mleku z cukrem i ostudzić.Margaryne utrzeć z żóltkami dodać zimną masę truflowom.Masą przełożyć biszkopty.Wierzch ciasta posypać orzechami lub rodzynkami lub polac polewą czekoladową.
deser rodzynki Cukierki trufle orzechy i polewa czekoladowa.
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze