Trufel

Jest pyszny i szybko się go robi.

Desery

Czas przygotowania:
90 min.
Ocena:

(średnia 4.49 z 189 głosów)

Składniki:

  • Masa
  • 30 dag trufli w cukierkach
  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki cukru
  • 3 żółtka
  • 1 i pół kostki margaryny [1,5]

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Upiec jasny i ciemny biszkopt, 1 biszkopt  z 4 jajek i 2-gi też z 4 jajek.
  • Wymiary blachy do tego ciasta : 23x34
  • Przygotowanie masy:
  • Trufle rozpuścić w mleku z cukrem i ostudzić.Margaryne utrzeć z żóltkami dodać zimną masę truflowom.Masą przełożyć biszkopty.Wierzch ciasta posypać orzechami lub rodzynkami lub polac polewą czekoladową.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy

Główne składniki: