Tarta z budyniem i owocami

Tarta jest bardzo łatwa i przepyszna:)

Ciastaciasto z owocamitartyDeserybudynie

Czas przygotowania:
120 min.
Ocena:

(średnia 4.44 z 181 głosów)

Składniki:

  • Ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • 1/2 kostki margaryny kasi
  • 1 cukier waniliowy
  • 10 czubatych łyżeczek cukru
  • 4 żółtka
  • szczypta soli
  • Masa:
  • 1 litr mleka
  • 4 budynie waniliowe z cukrem
  • dodatki:
  • 2 galaretki malinowe
  • kilka truskawek
  • kilka winogron
  • 2 gruszki

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Z podanych składników zagnieść ciasto,schłodzić 20 min w lodówce,blaszkę do tarty posmarować lekko tłuszczem,wyłożyć ciastem,boki też,nakłuć widelcem.
  • Piec w 180 °C 20-25 min na złoty kolor.
  • Na upieczone ciasto wylać ugotowany budyń,ułożyć owoce ,wstawić do lodówki aż budyń dobrze zastygnie.
  • Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody,wystudzić.
  • dobrze tężejącą galaretką zalać owoce(zalewamy łyżką)
  • Wstawić do lodówki,do zastygnięcia.
  • Tarta jest najlepsza na drugi dzień,jak ciasto zmięknie.
  • Smacznego:)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy