Tajskie curry Blue Dragon

Pyszne danie z wykorzystaniem produktow Blue Dragon

CurryDania główne

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 192 głosów)

Składniki:

  • 6 pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • pół cebuli
  • oliwa z oliwek
  • zielona część pora
  • 1/3 małej marchewki
  • Mini Kosteczka -Czosnek - Knorr
  • łyżeczka świeżo startego imbiru
  • słoik Ostrego Sosu Tajskie Zielone Curry Blue Dragon
  • pół puszki Mleczka Kokosowego Blue Dragon
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • Dodatkowo:
  • ryż

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Około 5-6 łyżek oliwy z oliwek wylewamy na patelnię i podsmażamy na niej wszystkie warzywa pokrojone w paski ze szczyptą soli przez około 10 minut. Następnie dodajemy Ostry Sos Tajskie Zielone Curry i gotujemy chwilę. Wlewamy pół puszki Mleczka Kokosowego i mieszamy. Gotujemy około 10 minut. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do sosu, gotujemy kolejne 10 minut. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy starty świeży imbir i rozdrobnioną w palcach kosteczkę Knorr. Podajemy z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy