Surówka z kapusty pekińskiej z granatem :

Winno- owocowa surówka.

Dodany przez:

Surówka z kapusty pekińskiej z granatem :

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1/16 średniej główki kapusty pekińskiej
  • 2 owoce granatu
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską drobno pokroić w paseczki . Lekko ugnieść .Owoce przekroić i łyżeczką wybrać pestki wraz z sokiem .Oczyścić je z błonek. Odłożyć łyżkę pestek . Do pozostałych pestek dodać olej , szczyptę soli i pieprzu oraz sok z cytryny .Polać dresingiem kapustę i wymieszać . Przed podaniem posypać resztą pestek.
warzywa sałatka wegetariańska surówka granat kapusta pekińska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze