Surówka z kapusty pekińskiej z granatem :

Winno- owocowa surówka.

SałatkiSurówki

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 176 głosów)

Składniki:

  • 1/16 średniej główki kapusty pekińskiej
  • 2 owoce granatu
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 łyżka soku z cytryny

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Kapustę pekińską drobno pokroić w paseczki . Lekko ugnieść .Owoce przekroić i łyżeczką wybrać pestki wraz z sokiem .Oczyścić je z błonek. Odłożyć łyżkę pestek . Do pozostałych pestek dodać olej , szczyptę soli i pieprzu oraz sok z cytryny .Polać dresingiem kapustę i wymieszać . Przed podaniem posypać resztą pestek.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy