odwrotne gołąbki z kapustą pekinką

Gołąbki z mięsa mielonego z poszatkowaną kapustą pekińską.

Dodany przez:

odwrotne gołąbki z kapustą pekinką

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • mała kapusta pekińska
  • torebka ryżu
  • łyżka kaszy mannej
  • bułka tarta
  • jajko
  • przyprawy
  • do wywaru:
  • kostka rosołowa,
  • koncentrat pomidorowy,
  • marchew,
  • smietana

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować drobno i zmieszać z mięsem i ryżem(nie gotować ryżu), dodać łyżkę kaszy i bułkę tartą oraz jajko, wszystko wymieszać i ulepić gołąbki (na wzór kotletów mielonych, tylko trochę większe).
  2. Podsmażyć gołąbki na patelni na rumiano i następnie włożyć do gotującego się wywaru.
  3. Wywaru przygotować tyle aby gołąbki były lekko odsłoniete (czyli nie za dużo), wtedy po ugotowaniu, gdy zgęstnieje mozna użyc go jako sosu
  4. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 40 min tak aby ryż napęczniał.
obiad gołąbki kapusta ryż pekińska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze