Nowojorski hot-dog

Ocena:

4.51 (198)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 4 osób

Przepis na kanapkę z parówkami i kiszoną kapustą

Składniki:

  • łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 8–10 łyżek wody
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżka balsamico
  • łyżeczka musztardy Dijon
  • łyżeczka brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki sosu chili
  • szczypta cynamonu
  • łyżka oliwy
  • 2 duże czerwone cebule
  • duża szczypta soli
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • pieprz
  • 4 bułki
  • 4 długie parówki lub frankfurterki
  • garść kiszonej kapusty
  • musztarda
  • keczup
  • smażona cebula

Nowojorski hot-dog - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mąkę rozprowadzamy w wodzie, żeby nie było grudek, roztrzepujemy z koncentratem, balsamico, musztardą, cukrem, sosem chili i cynamonem. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy posiekaną cebu-lę, oprószamy solą, dusimy aż lekko zbrązowieje. Dodajemy czosnek, smażymy 1 min. Wlewamy przygotowany wcześniej płyn, zmniejszamy płomień i dusimy 1 godz., często mieszając i dokładnie zdrapując z dna to, co przywarło (uwaga – jeśli płyn za szybko paruje, można dolewać bardzo małe ilości wody, cebula w żadnym wypadku nie po-winna się przypalić). Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Opiekamy bułki i parówki (lub kiełbaski), kiszoną kapustę wrzucamy
  • na 1 min na wrzątek, odcedzamy i osączamy dokładnie. Bułki smarujemy musztardą i keczupem, nakładamy kiełbaskę, kapustę, smażoną cebulę, polewamy keczupem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne