Nowojorski hot-dog

Przepis na kanapkę z parówkami i kiszoną kapustą

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

hot dog kanapki przekąski

Czas przygotowania:
1godz. 30min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 198 głosów)

Składniki:

  • łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 8–10 łyżek wody
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżka balsamico
  • łyżeczka musztardy Dijon
  • łyżeczka brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki sosu chili
  • szczypta cynamonu
  • łyżka oliwy
  • 2 duże czerwone cebule
  • duża szczypta soli
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • pieprz
  • 4 bułki
  • 4 długie parówki lub frankfurterki
  • garść kiszonej kapusty
  • musztarda
  • keczup
  • smażona cebula

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Nowojorski hot-dog - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mąkę rozprowadzamy w wodzie, żeby nie było grudek, roztrzepujemy z koncentratem, balsamico, musztardą, cukrem, sosem chili i cynamonem. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy posiekaną cebu-lę, oprószamy solą, dusimy aż lekko zbrązowieje. Dodajemy czosnek, smażymy 1 min. Wlewamy przygotowany wcześniej płyn, zmniejszamy płomień i dusimy 1 godz., często mieszając i dokładnie zdrapując z dna to, co przywarło (uwaga – jeśli płyn za szybko paruje, można dolewać bardzo małe ilości wody, cebula w żadnym wypadku nie po-winna się przypalić). Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Opiekamy bułki i parówki (lub kiełbaski), kiszoną kapustę wrzucamy
  • na 1 min na wrzątek, odcedzamy i osączamy dokładnie. Bułki smarujemy musztardą i keczupem, nakładamy kiełbaskę, kapustę, smażoną cebulę, polewamy keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy