Surówka z włoskiej kapusty

Kapusta włoska też jest smaczna.

SałatkiSurówki

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 199 głosów)

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty włoskiej
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • trochę zielonego selera ( ja użyłam mrożony )
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • cukier
  • odrobina octu

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kapustę oczyścić, poszatkować. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Cebule obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać pokrojony seler i doprawić do smaku. Wymieszać i odstawić na 15 minut aby smaki się przegryzły.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy