Smażone warzywa z tofu marynowanym w sosie tamari

Szybka, łatwa i sycąca potrawa

Dodany przez:

Smażone warzywa z tofu marynowanym w sosie tamari

Dania główne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula
  • ½ bok choy lub kapusty pekińskiej
  • 1 garść kiełków sojowych
  • 1 bio tofu marynowane w sosie tamari Polsoja
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1 papryczka chili
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie

  1. Imbir, posiekaną papryczkę chili, cukier trzcinowy, olej sezamowy, sok z cytryny, sos sojowy i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać razem z pokrojonym w kostkę tofu, a następnie odstawić na pół godziny.
  2. W tym czasie pokroić umytą paprykę, cebulę, bok choy lub kapustę pekińską.
  3. Następnie podsmażyć tofu, a po ok. 6-7 minutach dodać warzywa i kiełki i smażyć jeszcze przez 3-4 minuty.
warzywa obiad kolacja wegetariańska Tofu stir fry
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze