Smażone warzywa z tofu marynowanym w sosie tamari

Szybka, łatwa i sycąca potrawa

Dania główne

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 190 głosów)

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula
  • ½ bok choy lub kapusty pekińskiej
  • 1 garść kiełków sojowych
  • 1 bio tofu marynowane w sosie tamari Polsoja
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1 papryczka chili
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Imbir
  • posiekaną papryczkę chili
  • cukier trzcinowy
  • olej sezamowy
  • sok z cytryny
  • sos sojowy i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać razem z pokrojonym w kostkę tofu
  • a następnie odstawić na pół godziny.
  • W tym czasie pokroić umytą paprykę
  • cebulę
  • bok choy lub kapustę pekińską.
  • Następnie podsmażyć tofu
  • a po ok. 6-7 minutach dodać warzywa i kiełki i smażyć jeszcze przez 3-4 minuty.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy