Ślimaczki z ciasta francuskiego
Ślimaczki z ciasta francuskiego - Przepis na Ślimaczki z ciasta francuskiegoAlternatywa dla szkolnych kanapek!

Przekąski
Ocena:
(średnia 4.57 z 161 głosów)
Składniki:
- 200 g szynki parzonej
- 200 g świeżych pieczarek
- 2 łyżki oleju
- 200 g sera podlaskiego
- 150 g kapusty pekińskiej
- 4 sztuki pomidorów suszonych z oleju
- pieprz do smaku
- 2 rolki (ok. 375 g każda) gotowego ciasta francuskiego
- 1 jajko
Kuchnia:
Rodzaj diety:
Kroki wykonania:
- Szynkę pokroić w drobną kostkę
- pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju
- aż z pieczarek odparuje woda. Wystudzić
- dodać starty ser
- suszone pomidory pokrojone w paseczki i drobno posiekaną kapustę. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dokładnie wymieszać.
- Na płaty ciasta francuskiego równomiernie rozłożyć farsz
- zwinąć i pociąć na parocentymetrowe krążki. Każdy posmarować roztrzepanym jajkiem i upiec w rozgrzanym piekarniku (ok. 180°C) na złoty kolor.
- Podawać z ulubionym zimnym sosem np. czosnkowym.Smacznego!
Porady
Zobacz też: Ciasto francuskie – domowe czy ze sklepu?
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
30 min.

Szybka przekąska, która pomogła mi "wyczyścić" lodówkę. Szybko się też rozeszła.
Ślimaczki z ciasta francuskiego.
Czas przygotowania:
35 min.

Proste i szybkie w przygotowaniu danie, ciasto francuskie zawsze się sprawdza:)
Ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem
Czas przygotowania:
20 min.

super prosty, szybki i pyszny przepis na imprezową przekąskę.
Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką
Czas przygotowania:
30 min.

Pyszne rogaliki na każdą porę. Rozpływają się w ustach. Na deser, kolację, podwieczorek.
Rogaliki z ciasta francuskiego
Czas przygotowania:
20 min.

Przygotowanie: 20 minut
Zapiekanie: 20 minut
Porcja: 210 kcal
Składniki na 8–10 porcji
Sakiewki z ciasta francuskiego
Czas przygotowania:
30 min.

Przepyszne kieszonki faszerowane z ciasta francuskiego, idealne na każdą okazje.
Kieszonki z ciasta francuskiego faszerowane
Czas przygotowania:
30 min.

Przepyszna przekąska
SEROWE PALUSZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO
Czas przygotowania:
45 min.

Wytrawna wersja z ciasta francuskiego - nadziewana rolada.
Wytrawna rolada z ciasta francuskiego
Czas przygotowania:
90 min.

Pyszne paszteciki, polecam!
Paszteciki z ciasta francuskiego
Czas przygotowania:
20 min.

pyszny dodatek do barszczu czerwonego