Śledzie w zalewie octowej z ogórkiem kiszonym i cebulą

Pyszne śledzie idealne na wigilię :)

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 177 głosów)

Składniki:

  • 3 płaty śledzia
  • 0,5 szklanki wody
  • 1/4 szklanki octu
  • 1 łyżka cukru
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 3 liście laurowe,ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Śledzia namoczyć w wodzie przez noc.
  • Wodę,ocet i cukier zagotować. Wystudzić zalewę.
  • Śledzie pokroić w paski,cebulę i ogórki w kostkę.
  • W słoiku układać śledzie,cebule i ogórki. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Całość zalać zalewą i odstawić do lodówki na 2 dni.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 60 min.
Szczupak w zalewie octowej.
pycha.

bukietroz

Szczupak w zalewie octowej.