Śledzie w zalewie octowej z ogórkiem kiszonym i cebulą
Śledzie w zalewie octowej z ogórkiem kiszonym i cebulą - Przepis na Śledzie w zalewie octowej z ogórkiem kiszonym i cebulą
- Czas przygotowania:
- 20 min.
- Dla ilu osób:
- dla 4 osób
(średnia 4.5 z 177 głosów)
Składniki:
- 3 płaty śledzia
- 0,5 szklanki wody
- 1/4 szklanki octu
- 1 łyżka cukru
- 1 cebula
- 2 ogórki kiszone
- 3 liście laurowe,ziele angielskie
Kroki wykonania:
- Śledzia namoczyć w wodzie przez noc.
- Wodę,ocet i cukier zagotować. Wystudzić zalewę.
- Śledzie pokroić w paski,cebulę i ogórki w kostkę.
- W słoiku układać śledzie,cebule i ogórki. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Całość zalać zalewą i odstawić do lodówki na 2 dni.
Podobne przepisy

W mojej lodówce nigdy nie brakuje słoika ze śledziami. Są idealne jako przekąska.
Śledzie w zalewie octowej

Prosty przepis na klasykę - ryba w zalewie octowej to pyszna przystawka lub pomysł na kolację. Smak dania gwarantuje zalewa octowa - postawmy na sporo przypraw, a ryba w zalewie octowej będzie idealna
Ryba w zalewie octowej

DOBRE ŚLEDZIKI
ŚLEDZIE W OLEJU Z OGÓRKIEM KISZONYM

Skrzydełka w zalewie octowej to pyszna przekąska, którą przygotowuję na spotkania z rodziną.
Skrzydełka w zalewie octowej

Grzybki w zalewie octowej...

Szczupak w zalewie octowej.

Klopsiki w zalewie octowej

Mielone w zalewie octowej

Śledź w oleju z cebulką to jedna z najpopularniejszych przekąsek, jaka gości na Polskich stołach. Smakują każdemu, sprawdzą się na wszystkie okazje i robi się je w mgnieniu oka. Przepis na śledzie w oleju jest banalnie prosty i każdemu się uda. Zobaczcie jak zrobić śledzie w oleju aby były przepyszne.