Śledzie korzenne

Polecam na specjalne okazje.

dodany przez: buciol78

Przekąski

Czas przygotowania:
3godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 202 głosów)


Składniki:

  • 8 filetów sledźiowych
  • 1 średnia cebula czosnkowa
  • 4 ziarna jałowca
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1/2 łyżeczki ziaren gorczycy
  • 6 ziaren pieprzu
  • 6 łyżek oleju słonecznikowego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Filety śledziowe moczymy w wodzie z dodatkiem octu przez ok.3h.W między czasie cebulę obieramy kroimy w kosteczkę.Cebulę parzymy wrzątkiem,studzimy.Ziarna i liść lurowy miażdżymy w moździerzu lub mielimy w młynku.W misce mieszamy olej i cytrynę dodajemy,cebulę,zmiażdżone ziarna.Śledzie wyjmujemy z zalewy osuszamy ręcznikiem papierowym kroimy w ukośne dzwonki,dodajemy do miski,całość mieszamy,odstawiamy do lodówki na 24 h.Wykładamy na talerz dekorujemy cytryną i szczypiorkiem.SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy