Schab w galarecie

Schab w galarecie jest soczysty i smaczny. W sam raz na przystawkę na świąteczny stół.

Przekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 206 głosów)

Składniki:

  • schab średniej grubości ok 60 dag liść laurowy 2 szt ziele angielskie 3-4 ziarna por 1/4 szt żelatyna 4-5 łyżeczek przyprawa uniwersalna sól pieprz

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mięso myjemy,osuszamy i oprószamy solą i pieprzem. Stawiamy wodę do gotowania, dodajemy przyprawy i schab. Gotujemy na małym ogniu ok 40 min. Sprawdzamy czy jest ugotowany jeśli tak wyjmujemy, studzimy i kroimy na plastry. Odlewamy potrzebną ilość wywaru (3szkl i można przecedzić) w którym gotował się schab. Doprawiamy do smaku i w gorącym wywarze(odlewamy ok 1 szkl) rozpuszczamy żelatynę. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Plastry schabu układamy na półmiskach i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 180 min.
Ozorki w galarecie
Ozorki w galarecie

grumko

Ozorki w galarecie