Salsa z dodatkami to chipsów tortillas.

Salami paprykową pokroić i usmażyć na chrupko,pokroić w kostkę warzywa,zmieszać z salsą i doprawić

Dodany przez:

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Kalorie:
360 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 35 dag.salami paprykowej,
  • 1 cebulka,
  • 2 małe pomidory,
  • 3 korniszony,
  • słoik salsy słodko-kwaśnej,
  • 2 małe papryczki jalapeno,
  • opakowanie chipsów tortillas trójkątnych,
  • pieprz,
  • sól,
  • 1 łyżka soku z limonki.

Przygotowanie

  1. 1.Kiełbaskę salami pokroić w kostkę i usmażyć na chrupko bez tłuszczu na patelni.Wyjąć na talerz ob-
  2. -łożony papierowymi ręcznikami i wystudzić.
  3. 2.Warzywa umyć i pokroić również w drobną kostkę,usuwając gniazda nasienne z pomidorów,osłon-
  4. -kę z cebulki i nasiona i ogonki z papryczek.
  5. 3.Wsypać do miski pokrojone warzywa oraz kiełbasę salami,dodać salsy,doprawić,sokiem z limonki,pieprzem i solą.Wymieszać całość.
  6. 4.Przełożyć salsę z dodatkami do ozdobnej miseczki w kształcie papryczki i postawić na większym
  7. półmisku i wysypać z opakowania chipsy tortillas na półmisek,rozkładając dokoła miseczki z salsą
  8. i podawać.
sos tortilla chipsy pomidory kiełbasa meksykańska salsa warzywna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze