Sajgonki z łososiem

Przygotowanie: 15 minut Porcja: 280 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

sajgonki i spring rolls przekąski

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
280 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.56 z 158 głosów)

Składniki:

  • 2 opakowania papieru ryżowego (po 50 g)
  • mango
  • 20 dag wędzonego łososia
  • po 1/2 główki sałaty radicchio i rzymskiej
  • 4 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki octu winnego
  • łyżka posiekanej natki
  • papryczka chili
  • sól, pieprz

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Sajgonki z łososiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Łososia pokroić w dość grube słupki. Mango obrać, pokroić w słupki. Sałaty umyć, osuszyć.
  • Papryczkę chili oczyścić z pestek, posiekać. Olej wymieszać z octem winnym, chili i natką, przyprawić solą i pieprzem.
  • Papier ryżowy nawilżyć, nałożyć na siebie po 2 arkusze. Rozłożyć na nich liście sałat, na środku ułożyć słupki łososia i mango, skropić sosem. Dokładnie zawinąć, polać resztą sosu.
  • (Sajgonki można podawać na ciepło, podgrzewając je na parze).

Kalorie: 280


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy