Risotto z sosem sojowym

Proste i szybkie w wykonaniu danie

Dodany przez:

Risotto z sosem sojowym

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1 duża czerwona cebula
  • 5 średniej wielkości pieczarek
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1 kolorowa papryka
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka oregano
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 kostka paprykowa ostra
  • 2 torebki ryżu
  • 2 listki laurowe do dekoracji
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Pieczarki, cebulę, paprykę kroimy w kostkę. Ryż wstawiamy, aby się ugotował (według przepisu na opakowaniu). W tym samym czasie na rozgrzeny na patelni olej wrzucamy cebulkę. Solimy ją i dodajemy pieprzu. Potem dosypujemy pieczarki i paprykę, a na koniec fasolę i kukurydzę.Wszytko cały czas mieszamy. Dodajemy oregano, majeranek, i kostkę paprykową i znów mieszamy. Potem dolewamy sos sojowy, mieszamy po raz kolejny. Na koniec dodajemy pieprz i sól do smaku. Po ugotowaniu ryżu i usmązeniu warzyw do głębokiego talerza wsypujemy najpierw ryż, a potem warzywa. Przed podaniem układamy 2 listki laurowe do dekoracji. Smacznego!
warzywa obiad wegetariańska ryż sos sojowy risotto
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze