Racuszki pod cebulową kołderką

Racuszki w tym wydaniu są pożywne i smaczne

Dodany przez:

Racuszki pod cebulową kołderką

Pączki, racuchy i faworki

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Porcja na 3 racuszki smażone na małej patelni o śr.20cm
  • 5 większych ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mleka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko, tym razem pominęłam
  • Sól i pieprz do smaku i ewent. Czosnek
  • FARSZ NA 1 PORCJĘ
  • 3 cebule
  • Szczypta cukru i Vegety

Przygotowanie

  1. Cebule na farsz pokroić w talarki, zeszklić na rozgrzanym oleju dodając cukier i Vegetę.
  2. Ziemniaki zetrzeć na tarce: 3szt. na drobnych a 2 na dużych oczkach, dodać startą drobno 1 cebulę,obie mąki, mleko i przyprawy oraz jajko.
  3. Smażyć małe lub większe placki, potem ułożyć na blasze wysłanej pergaminem.
  4. Na wierzch dać farsz z cebuli i zetrzeć ser żółty.
  5. Zapiec do rozpuszczenia sera.
  6. Po wyjęciu posypać szczypiorkiem i polać keczupem
warzywa obiad przekąska kolacja zapiekanka placki ziemniaczane keczup szczypiorek ziemniaki tarte farsz cebulowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze