Racuchy z rabarbarem

Racuszki.. tym razem z rabarbarem...

DeseryracuchyPrzekąski

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 179 głosów)

Składniki:

  • 2 łodygi rabarbaru
  • 1 szklanka mleka
  • troche olejku waniliowego
  • 3 lyzki cukru
  • 1 łyzeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Wymieszac make, cukier, sol, dodac mleko, lekko i olejek. Dobrze wymieszac na gladka mase i zostawic aby odpoczelo, przynajmniej 30 minut.
  • Rabarbar umyć, obrać pokroić na plasterki. Zasypałam łyżka cukru pudru zeby osłodzic to warzywo. Do ciasta dodać rabarbar. Wykładac łyżka na rozgrzany tłuszcz. Smażyć, aż staną się złote z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy