1.Składniki polewy zagotować i odstawić do wystygnięcia.
BISZKOPT:
1.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej miksować. Dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać. Dodać wystudzoną polewę i miksować. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą-delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt w 175 stopniach C przez ok. 35min.
2. Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić na pół.
3. Posmarować połowę biszkoptu dżemem.
MASA:
1. Żelatynę rozmieszać w 3-4 łyżkach gorącej wody.
2. Ubić śnieżki z mlekiem i żelatyną na sztywno.
PONADTO:
1.Na koniec na dżem wyłożyć bitą śmietanę i przykryć drugą połówką biszkoptu.Ciasto wstawić do lodówki.
Komentarze