Pikantne duszone żołądki

pyszny obiad,

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 9 głosów)

Składniki

  • kilogram żołądków drobiowych
  • 2 duże cebule
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Żołądki myjemy czyscimy i wrzucamy na patelnie z rozgrzanym tłuszczem przyprawiamy solą i dużo pieprzu dobrze obsmażamy kiedy będą już ładnie przyrumienione dodajemy cebule pokrojoną w drobne półksiężyce i podsmażamy jeszcze chwile aż cebula się zeszkli zalewamy pół litara wody przykrywamy i dusimy na małym ogniu można co jakis czas dolac wody chodzi o to zeby żołądki były mięciutkie po 2 godzinach duszenia odkładamy pokrywke i odparowujemy reszte wody do momentu az powstanie gesty sosik. Podajemy z ziemniaczkami
obiad sos cebula pieprz żołądki drobiowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze