Pikantne duszone żołądki

pyszny obiad,

dania mięsneSosy

Czas przygotowania:
180 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 172 głosów)

Składniki:

  • kilogram żołądków drobiowych
  • 2 duże cebule
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Żołądki myjemy czyscimy i wrzucamy na patelnie z rozgrzanym tłuszczem przyprawiamy solą i dużo pieprzu dobrze obsmażamy kiedy będą już ładnie przyrumienione dodajemy cebule pokrojoną w drobne półksiężyce i podsmażamy jeszcze chwile aż cebula się zeszkli zalewamy pół litara wody przykrywamy i dusimy na małym ogniu można co jakis czas dolac wody chodzi o to zeby żołądki były mięciutkie po 2 godzinach duszenia odkładamy pokrywke i odparowujemy reszte wody do momentu az powstanie gesty sosik. Podajemy z ziemniaczkami

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy