Parówki w cieście francuskim

Ciasto francuskie nadaje się do słodkich i słonych dań. Parówki w tym cieście są naprawdę świetne.

dodany przez: marsinek

Przekąski

Czas przygotowania:
25min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 181 głosów)


Składniki:

  • mrożone ciasto francuskie
  • 10 parówek
  • łyżka ketchupu
  • łyżka musztardy
  • łyżka śmietany
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki przygotowania:

  • 1. Zdjąć folię z parówek i ponacinać wzdłuż do połowy.
  • 2. Zrobić sos z ketchupu, musztardy i śmietany. Dodać sól i pieprz do smaku.
  • 3. Nałożyć po trochę sosu w nacięcia zrobione w parówkach.
  • 4. Rozwinąć ciasto francuskie i wycinać podłużne paski na szerokość ok. 3-4cm.
  • 5. Zawijać delikatnie parówki w ciasto.
  • 6. Posypać zawinięte już parówki papryką w proszku.
  • 7. Piec w niewysokiej temperaturze (ok. 160*C) przez ok. 15min, aż ciasto urośnie i się zarumieni.
  • Najlepiej podawać z pomidorami z cebulką, posypanymi świeżą lub suszoną bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy