Parówki w cieście francuskim

Ciasto francuskie nadaje się do słodkich i słonych dań. Parówki w tym cieście są naprawdę świetne.

Dodany przez:

Parówki w cieście francuskim

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • mrożone ciasto francuskie
  • 10 parówek
  • łyżka ketchupu
  • łyżka musztardy
  • łyżka śmietany
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. 1. Zdjąć folię z parówek i ponacinać wzdłuż do połowy.
  2. 2. Zrobić sos z ketchupu, musztardy i śmietany. Dodać sól i pieprz do smaku.
  3. 3. Nałożyć po trochę sosu w nacięcia zrobione w parówkach.
  4. 4. Rozwinąć ciasto francuskie i wycinać podłużne paski na szerokość ok. 3-4cm.
  5. 5. Zawijać delikatnie parówki w ciasto.
  6. 6. Posypać zawinięte już parówki papryką w proszku.
  7. 7. Piec w niewysokiej temperaturze (ok. 160*C) przez ok. 15min, aż ciasto urośnie i się zarumieni.
  8. Najlepiej podawać z pomidorami z cebulką, posypanymi świeżą lub suszoną bazylią.
Śniadanie mięso obiad przekąska kolacja parówki ciasto francuskie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze