Ogórki z ketchupem

Pyszne słodkie ogóreczki - uwielbia je cała moja rodzina.

Dodany przez:

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
7 porcji
Ocena:

(średnia 3.25 z 32 głosów)

Składniki

  • ogórki 2 kg (małe ) - podana ilośc ogórków jest orientacyjna
  • czosnek, koper, ziele angielskie
  • zalewa:
  • 2l wody
  • 3 szkl cukru
  • 4 łyżki soli
  • 16łyżek ketchupu
  • 1 szkl. octu 10%
  • Zalewę zagotować i wystudzić

Przygotowanie

  1. Ogórki umyć, przekroić na połowę-nie do końca.
  2. Przygotować słoiki, do każdego włożyć trochę kopru, kawałek czosnku oraz 2 ziela angielskie następnie układać ogórki.
  3. Przygotowaną ostudzoną zalewa zalać ogórki, zakręcić.
  4. Pasteryzować ok 5 minut.

Wskazówki

Zobacz też: ketchup domowy nie tylko z pomidorów

ogórki przetwory obiad przekąska kolacja ketchup koper ocet czonek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze