Ogórki z ketchupem

Pyszne słodkie ogóreczki - uwielbia je cała moja rodzina.

PrzetworyPrzekąski

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 7 osób
Ocena:

(średnia 4.34 z 207 głosów)

Składniki:

  • ogórki 2 kg (małe ) - podana ilośc ogórków jest orientacyjna
  • czosnek, koper, ziele angielskie
  • zalewa:
  • 2l wody
  • 3 szkl cukru
  • 4 łyżki soli
  • 16łyżek ketchupu
  • 1 szkl. octu 10%
  • Zalewę zagotować i wystudzić

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ogórki umyć, przekroić na połowę-nie do końca.
  • Przygotować słoiki, do każdego włożyć trochę kopru, kawałek czosnku oraz 2 ziela angielskie następnie układać ogórki.
  • Przygotowaną ostudzoną zalewa zalać ogórki, zakręcić.
  • Pasteryzować ok 5 minut.

Porady

Zobacz też: ketchup domowy nie tylko z pomidorów

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy