Ogórki z kurkumą

Zapasy na zimę

Przetwory

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.09 z 215 głosów)

Składniki:

  • Ogórki -4 kg
  • Woda -3 szkl
  • Cukier -3 szkl
  • Ocet 10% -2 szkl
  • Kurkuma -1 łyżka
  • Sól -1 łyżka
  • Ziele angielskie, czosnek, koper.

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Ogórki umyć, obrać, wydrążyć środek i pokroić wzdłuż.
  • Do słoików wkładać, ziele angielskie, czosnek, koper i ogórki.
  • ZALEWA
  • Woda, ocet, cukier, kurkuma, sól .
  • Zagotować zalewę.
  • Gotową zalewą zalać ogórki, zakręcić słoiki i pasteryzować.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy