Ogórki z kurkumą

Zapasy na zimę

Dodany przez:

Ogórki z kurkumą

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3.27 z 67 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • Ogórki -4 kg
  • Woda -3 szkl
  • Cukier -3 szkl
  • Ocet 10% -2 szkl
  • Kurkuma -1 łyżka
  • Sól -1 łyżka
  • Ziele angielskie, czosnek, koper.

Przygotowanie

  1. Ogórki umyć, obrać, wydrążyć środek i pokroić wzdłuż.
  2. Do słoików wkładać, ziele angielskie, czosnek, koper i ogórki.
  3. ZALEWA
  4. Woda, ocet, cukier, kurkuma, sól .
  5. Zagotować zalewę.
  6. Gotową zalewą zalać ogórki, zakręcić słoiki i pasteryzować.
ogórki przetwory kurkuma ocet
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze