Zobacz też: najlepszy zegar do kuchni i poradnik, jak gotować najpopularniejsze produkty
Jak gotować kaszę jaglaną
Kasza jaglana to hit ostatnich lat. Jest smaczna i wartościowa. Ale jak gotować kaszę jaglaną, aby nie była gorzka, a smaczna i sypka? Oto kilka zasad, jak gotować kaszę jaglaną w prawidłowy sposób.

fot. iStock
Zobacz także
Kasza jaglana na słodko - pyszny smak dzieciństwa
Kasza jaglana na co dzień występuje jako dodatek do mięsnych sosów albo gotowanych warzyw. Nam jednak najbardziej kojarzy się ona ze słodkimi daniami z dzieciństwa. Kasza z owocami, w formie apetycznej zapiekanki lub kokosowych kuleczek zastąpi deser, będzie pożywnym śniadaniem, sprawdzi się nawet jako obiad. W cyklu Przyjemności na weekend polecamy kaszę jaglaną na słodko.
Polska kasza i litewski ser w jesiennym kaszotto. Pyszne!
Po powrocie z grzybobrania czas na decyzję, co zrobić z zebranymi podgrzybkami, prawdziwkami i resztą. Pyszny smak i niepowtarzalny aromat leśnych grzybów jest dostępny tylko jesienią. Proponujemy jesienne kaszotto (pęczotto) z ziołami i serem.
Czas pokochać kasze - mają supermoc!
Kasze jemy zbyt rzadko. Z badań wynika, że tylko dwa-trzy razy w miesiącu. To błąd. Na świecie jedzenie kaszy staje się modne. I nie bez powodu. Kasza silnie rozgrzewa, syci, a nie tuczy, dlatego warto jeść ją jak najczęściej. Dodatkowo pomaga schudnąć, odmładza i chroni przed wieloma chorobami.
Komentarze